lunes, 18 de abril de 2011

O pan da Ulloa

     Ademáis doutros productos, a Ulloa ten sona de facer o mellor pan de Galicia, recoñecido e apreciado mesmo fóra das nosas fronteiras, nas que se vende, despois dun largo traxecto percorrido polos panadeiros (Asturias, Pais Vasco, León, Zamora,…)
   As empanadas ( de carne, liscos con chourizo, bacalao con pasas,…) e o pan (de fariña do país, centeo,…) amasado con agarimo e cocido en fornos de leña, ao estilo tradicional, fan deste primitivo alimento un  ben moi preciado e un modo de vida de moitas familias da comarca.
   Hai trece panaderías que, sen descanso, fornean a diario ao tempo que xeran riqueza de emprego, pois, anque son negocios familiares, precisan de traballadores.
   As máis antigas na arte de facer pan son: a Panadería Coego, en Monterroso, a Panadería Modesto, en Antas e a Panadería Fraga, en Palas.
   Non faltan nas feiras da nosa xeografía o pan e o queixo da Ulloa, o polbo (Monterroso ten una afamada pulpería: A Esmorga) e, para regar todo isto, un bo viño da Ribeira Sacra, comarca veciña da ulloana.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario